Ιερά Αγρυπνία προς τιμή του Οσίου Πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στο Μενεού
Η ζωή του αγίου Νεκταρίου γίνεται ταινία! – «Man of God»
agiosnektarios.jpg

Ο 20ός αιώνας βρίθει από σύγχρονους αγίους οι οποίοι κοσμούν το ορθόδοξο αγιολόγιο και παρηγορούν κάθε πιστό. Ωστόσο, ένας άγιος χαρακτηρίστηκε ως ο άγιος του 20ού αιώνα· αυτός είναι ο άγιος Νεκτάριος που φέτος συμπληρώνονται τα 100 χρόνια από την κοίμησή του.

Ο βίος του αγίου Νεκταρίου έχει παρηγορήσει και συνεχίζει να παρηγορεί πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι τον τιμούν και τον ευλαβούνται. Ο άγιος Νεκτάριος γεννήθηκε στη Σηλυβρία της Θράκης, εργάστηκε στην Κωνσταντινούπολη από πολύ μικρή ηλικία, καθώς καταγόταν από πολύ φτωχή οικογένεια, και στη συνέχεια συνέχισε τις θεολογικές σπουδές του στην Αθήνα, όπου και εργάστηκε στη Ριζάρειο Σχολή. Αργότερα, μετέβηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και εκεί χειροτονήθηκε επίσκοπος Πενταπόλεως. Ωστόσο, συκοφαντημένος διώχθηκε από εκεί και επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου κατέληξε στο νησί της Αίγινας. Εκεί ίδρυσε τη γυναικεία μονή της Αγίας Τριάδας, στην οποία παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Σήμερα η μονή της Αγίας Τριάδας είναι ένα παγκόσμιο προσκύνημα ορθοδοξίας, στο οποίο προστρέχουν πολλοί πιστοί, για να αποδώσουν το τάμα τους, την ευλάβειά τους και να πάρουν δύναμη από αυτό τον μεγάλο άγιο του προηγούμενου αιώνα, ο οποίος επηρέασε τις ζωές πολλών ανθρώπων. Μία εξ αυτών είναι και η Έλενα Πόποβιτς, Σερβίδα σκηνοθέτιδα. Η Έλενα Πόποβιτς, όπως ανέφερε σε συνέντευξή της, διάβασε το καλοκαίρι του 2012 τον βίο του αγίου Νεκταρίου, ο οποίος άλλαξε τη ζωή της. Τότε αποφάσισε να φτιάξει ένα σενάριο για τη ζωή του και να σκηνοθετήσει μία ταινία. Έτσι, το 2013 επισκέφθηκε τη μονή του αγίου στην Αίγινα και τον επόμενο χρόνο επανέλαβε το ταξίδι της έχοντας μαζί της το χειρόγραφο σενάριό της. Ζήτησε τότε από τον άγιο να ευλογήσει την προσπάθειά της. Αργότερα πήρε τις ευχές του γέροντα Παϊσίου και του γέροντα Εφραίμ της Μονής του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα και το 2016 πήγε στη Ελλάδα και άρχισε να εργάζεται για την πραγματοποίηση της ταινίας.

Η ταινία, λοιπόν, της Έλενας Πόποβιτς, θα έχει τίτλο «Man of God» και πρόκειται για μία ταινία διεθνούς παραγωγής με τη συμμετοχή και ελλήνων ηθοποιών. Η παγκόσμια προβολή της έχει οριστεί για τον Νοέμβριο του 2020, οπότε κλείνουν επίσημα 100 χρόνια από την κοίμηση του αγίου Νεκταρίου.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την προβολή της ταινίας, ώστε να δούμε πώς ο κινηματογράφος θα προβάλει τη ζωή του αγαπημένου αγίου μας.

Εκ του γραφείου Ποιμαντικής Διακονίας Ι. Μ. Κιτίου

logo
location iconΤ.Θ. 40036, Τ.Κ. 6300, Λάρνακα, Κύπροςlocation icon+357 24815032location icon+357 24655588location iconinfo@imkitiou.orglocation iconimkitiou.org
© 2011 - 2023 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΙΤΙΟΥ.