Ιερά Αγρυπνία προς τιμή του Οσίου Πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στο Μενεού
Η Σύναξις της Υπεραγίας ΘεοτόκουΑθηναίος Σεργίου, Θεολόγος
εικόνα της Παναγίας

Την εικοστή έκτη του μηνός Δεκεμβρίου εορτάζουμε τη Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου η οποία γέννησε τον Δημιουργό του σύμπαντος κόσμου, Σωτήρα Χριστό.

Με το χαρμόσυνο μήνυμα του Αρχαγγέλου Γαβριήλ: «Πνεῦμα Ἅγιον ἐπελεύσεται ἐπὶ σὲ καὶ δύναμις ὑψίστου ἐπισκιάσει σοι» (Λκ, 1,35), η Παναγία γίνεται σκηνή Του ιδίου του Θεού ο οποίος λαμβάνει σάρκα μέσα στα σπλάχνα της. Έτσι, η Παναγία, ως μητέρα του Θεού, έλαβε Χάρη Θεού  περισσότερο από κάθε άλλο δημιούργημα. Σ’ αυτήν οφείλει το ανθρώπινο γένος τη σωτηρία του. Γι’ αυτό όλοι  οι απανταχού Ορθόδοξοι Χριστιανοί με τη Γέννηση του Χριστού έχουμε πλέον τη δυνατότητα να λυτρωθούμε, να σωθούμε και να ζήσουμε αιώνια στην επουράνιο Βασιλεία Του. Ο Χριστός ήταν μεν Θεός αληθινός, αλλά ταυτόχρονα και τέλειος άνθρωπος με ανθρώπινο σώμα όπως ακριβώς το δικό μας, χωρίς όμως την αμαρτία. Την επόμενη μέρα, λοιπόν, μετά το κοσμοσωτήριο γεγονός της Γέννησης του Θεανθρώπου τιμούμε δεόντως την Παναγία η οποία υπηρέτησε το σχέδιο της Θείας συγκαταβάσεως.

Η Παναγία, ως Μητέρα Του Αληθινού Σωτήρα και Λυτρωτή, έχει τη δύναμη, δια των πρεσβειών Της προς τον μονογενή Της Υιό, να λυτρώνει, να σώζει, να προστατεύει, να παρηγορεί, να ενισχύει, να πρεσβεύει, να μεσιτεύει και να θαυματουργεί˙ αρκεί και εμείς να πιστεύουμε και να εφαρμόζουμε στη ζωή μας τις εντολές και τη διδασκαλία του Υιού της Ιησού Χριστού.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν με αφορμή αυτές τις όμορφες και χαρμόσυνες μέρες των Χριστουγέννων να προετοιμαζόμαστε κατάλληλα ώστε να μετέχουμε στο Ποτήριο της ζωής, τη Θεία Λειτουργία η οποία θα μας οδηγήσει προς την αιώνια ζωή.

logo
location iconΤ.Θ. 40036, Τ.Κ. 6300, Λάρνακα, Κύπροςlocation icon+357 24815032location icon+357 24655588location iconinfo@imkitiou.orglocation iconimkitiou.org
© 2011 - 2023 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΙΤΙΟΥ.