ΘΕΙΟ ΚΗΡΥΓΜΑ
Το θείο λόγο κηρύττουν ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Κιτίου, όπου και αν ευρίσκεται, είτε χοροστατών είτε λειτουργών, οι Πανοσιολ. Αρχιμ. Συμεών Συμεού, Σωφρόνιος Μιχαηλίδης, Ευμένιος Σιήππης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Ανδρέας Παναγή, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Κλεάνθης Παντελή, Παρασκευάς Χαραλάμπους, Κυριάκος Παναγιώτου, Σπυρίδων Σταυρή, Πέτρος Λαπαθιώτης, Δημήτριος Μαππούρας, Θεμιστοκλής Χ” Ιωάννου και Μιχαήλ Χριστοδουλίδης Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Σπυρίδωνας Γεωργίου, Πέτρος Πέτρου και Παναγιώτης Προδρόμου οι Οικονόμοι Ιωακείμ Γεωργίου, Μάριος Παντελή, , Ιωάννης Καλλής, Ανδρέας Στεφάνου και ο Μαρίνος Κωνσταντίνου και οι Θεολόγοι Επιφάνιος Σολωμονίδης, Γεώργιος Ματσαγγίδης, Παναγιώτης Λιασής, Αντώνης Καλλονάς, Λουκής Χ” Μηνάς, Παναγιώτης Αβραάμ, Μιχαήλ Π/Μιχαήλ, Αντρέας Π/Μάρκου, Αιμίλιος Κωνσταντίνου, Μιχάλης Σιδεράς, Δαυΐδ Λοΐζου και Παναγιώτης Χατζιμηνάς.

ΚΥΚΛΟΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ
Στις πλείστες ενορίες και κοινότητες της Μητροπολιτικής Περιφέρειας λειτουργούν κύκλοι μελέτης Αγίας Γραφής υπό την επίβλεψη του Γραφείου Θρησκευτικής Διαφωτίσεως και τη συνεργασία των εφημερίων των ενοριών/κοινοτήτων και των θεολόγων της Μητροπόλεώς μας.

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ
Με την ευθύνη της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου λειτουργεί θρησκευτική υπηρεσία Στρατού. Στις μονάδες οι οποίες ευρίσκονται εντός των ορίων της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας γίνεται κάθε μήνα αγιασμός και ομιλία. Τελείται επίσης κατά την περίοδο των μεγάλων εορτών και το μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως. Διευθυντής Θρησκευτικής Υπηρεσίας είναι ο Πρωτοπρεσβύτερος Παρασκευάς Χαραλάμπους και σ’ αυτή συμμετέχουν και συνεργάζονται οι οικονόμοι: Μάριος Παντελή, Παναγιώτης Ζάρος, Αντώνιος Κωνσταντίνου, Μιχάηλ Γεωργίου και ο Θεολόγος Γεώργιος Ματσαγγίδης.

ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΚΡΗ
Με την ευλογία του Πανιεροτάτου Μητροπολίτη Κιτίου κ.κ. Χρυστοστόμου λειτουργεί το Ο.Π.Κ. Αγίου Γεωργίου Μακρή από το 1984. Στόχο έχει να διακονήσει υλικά και πνευματικά το πνευματικό έργο της Μητροπόλεως.

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
Διεύθυνση: Αποστολίδου 10 Λάρνακα
Τηλ.: 24651023, Φαξ: 24664684
Το Τάγμα Οδοιπόρων Αγάπης λειτουργεί ραδιοφωνικό σταθμό στα 91.9 F M, με πλούσιο θρησκευτικό πρόγραμμα.